Jongerenwerk

Mare Nostrum biedt jongeren (9-21) in de wijk een huiskamer. De huiskamer functioneert in de eerste plaats als een ontmoetingsplek. Een plek waar jongeren graag willen komen, zich veilig voelen en waar ruimte is om zichzelf te zijn. Maar het is meer dan dat! De activiteiten dragen bij aan het ontdekken van hun identiteit van jongeren. Ofwel jongeren leren dat ze waardevol zijn en dat ze talenten hebben. Dit besef helpt de jongeren om zich makkelijker te ontwikkelen en te groeien. Verder is er aandacht voor het signalering van hulpvragen en problemen en daarop anticiperen. De Huiskamer is ook de fysieke plek voor jongeren binnen de bewonersonderneming. Mare Nostrum heeft voor de begeleiding van de jongeren professionele jongerenwerkers van YFC gecontracteerd.

Jongerencentrum The Mall

YFC heeft in het jongerenwerk al een lange geschiedenis in Alkmaar. Het aangaan van een ‘relatie‘ is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensband met jongeren en zo een positieve invloed te hebben in hun persoonlijke ontwikkeling. In de huiskamer van wijkcentrum Mare Nostrum heeft YFC de mogelijkheid voor het ontmoeten van de jeugd uit deze wijk.

foto van beeldmerk The Mall, aangebracht op een wand in de jeugdruimte

Belangrijke taken

Inloop

Tijdens de inloop hebben jongeren de gelegenheid om met één van de jongerenwerkers of vrijwilligers in gesprek te gaan. Dat kan een luchtig gesprek zijn over hoe de schooldag is verlopen, maar er is ook ruimte voor onderwerpen die zwaarder wegen. Huiswerkbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. De medewerkers van YFC gaan ook zelf het gesprek aan met de jongeren. Bijvoorbeeld door stellingen die aansluiten bij hun belevingswereld en het onderwerp bespreekbaar maken. Voorbeelden daarvan zijn onderwerpen als sexting, drugs, het belang van opleiding, een bedreigende thuissituatie etc..

Tijdens de inloop is er natuurlijk ook veel ruimte voor ontspanning zoals gamen, poolen, tafelvoetbal, tafeltennis of een gezellig potje kaarten.

The Mall is op verschillende momenten van de week geopend voor jongeren van verschillende leeftijden. In de middag voor de leeftijd 9 jaar en ouder en in de avond voor de tieners vanaf 12 jaar.

Openingstijden

Youth for Christ Alkmaar is een onderdeel van Youth for Christ Nederland. In wijkcentrum Mare Nostrum is jongerenwerker Sefanja Brons werkzaam. Wilt je/u contact opnemen met haar dan kan dat door te mailen naar sefanja.brons@yfc.nl of door te bellen naar 06 36 40 13 58.