Dagelijks op afspraak

ROC Onderwijs NT2, Leer (beter) Nederlands

Alles begint met taal: dingen begrijpen, voorlezen aan kinderen of kleinkinderen, zaken zelfstandig regelen en contact hebben met anderen. Komt u uit Nederland maar heeft u moeite met (voor)lezen of formulieren invullen? Dan kunt u bij ons taalles volgen. U leert dan beter lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer (NT1). Komt u uit een ander land dan kunt u ook bij ons een taalcursus volgen. Daarna kunt u beter Nederlands spreken, lezen en schrijven. Meer informatie over leer beter Nederlands vindt u via deze link.

Wijkleerbedrijf Alkmaar Noord (niet op dinsdag)

Een steuntje in de rug. Het WijkLeerbedrijf Alkmaar Noord is speciaal opgericht om informele hulp te bieden aan mensen in de wijk. Het idee is heel simpel: Studenten van ROC Horizon College willen praktische ervaring opdoen, die aansluit bij hun mbo-opleiding in zorg en welzijn. Deze jongeren bieden wijkbewoners in Alkmaar Noord een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. En daar wordt iedereen beter van! Via deze link gaat u naar de website van het Wijkleerbedrijf Alkmaar Noord.

logo van het wijkleerbedrijd

Centrum voor Jeugd en Gezin (GGD Hollands Noorden)

Voor alle Alkmaarse kinderen, ouders en verzorgers Het CJG is er voor alle Alkmaarse kinderen, groot en klein, en hun ouders en verzorgers. Net als jij willen wij dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij ondersteunen je daar graag bij. Je kunt ons bellen en mailen of binnenlopen bij de vijf locaties van het CJG in Alkmaar.
Onze professionals zijn bekend bij huisartsen en op de kinderopvangorganisaties, basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en wijkcentra bij jou in de buurt en wij werken samen met deze partners om gezinnen zo goed mogelijk op weg te helpen. Het maakt niet uit wáár of hóe een vraag binnenkomt, we helpen je op weg. Samen vinden we antwoord op grote en kleine vragen, bijvoorbeeld over zwanger worden, eet- en slaapproblemen, het zindelijk maken van je peuter, pesten, angsten, ruzies tussen kinderen, koppig gedrag of het omgaan met alcohol en drugs. Samen met jou zoeken we naar oplossingen die voor jou werken. Kijk eens op de website van het CJG daar vindt u alle informatie.

Gebiedsregisseur gemeente Alkmaar

De gemeente werkt samen met inwoners, dorps- en wijkraden, ondernemers, scholen, politie en anderen aan een veilige en fijne buurt. Een buurt waar mensen prettig wonen en goed kunnen ondernemen. Dat noemen we ‘gebiedsgericht werken’. Gemeente Alkmaar heeft 5 gebiedsregisseurs/consulenten. Zij zijn de ogen en oren van uw wijk of dorp. Zij zoeken de samenwerking met u op, kijken wat uw buurt nodig heeft en verkennen samen met u de mogelijkheden om bewonersinitiatieven te realiseren.
Het netwerk van de gebiedsregisseur/consulenten is breed. Zij zijn een belangrijke schakel tussen u en vele organisaties, zoals Stadswerk072, Parkeerservice, regiegroepen, politie, bewonersondernemingen, dorps- en wijkraden, woningbouwcorporaties, en (maatschappelijke) organisaties. De website met meer informatie over de gebiedsgericht werken vindt u via deze link.

Magenta Zorg/Actiezorg

Verpleging en verzorging door Actiezorg: Wij helpen u om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Wij ondersteunen u bijvoorbeeld met persoonlijke verzorging en/of verpleging, reiken medicatie aan en geven u advies over hulpmiddelen. Wilt u weten wat Actiezorg voor u kan betekenen, klik dan hier.

Philadelphia Werk en begeleiding Noord Holland

Zelf je weg kiezen! Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden. Deze link leidt u naar de zorgvisies van Philadelphia.

Pollewop Gastouderbureau

Kleinschalige kinderopvang: namens gastouderbureau Pollewop Alkmaar stem ik, Jacqueline Stam, vraag en aanbod in kleinschalige kinderopvang in de regio Alkmaar op elkaar af. Ik ben van oorsprong verpleegkundige en heb zelf enige jaren als gastouder gefungeerd. Daarnaast ben ik in het bezit van het diploma pedagogisch werker en ben ik moeder van twee kinderen. Vanaf het moment van aanvraag, begeleid ik op professionele wijze uw kind naar een gastouder die bij u en uw kind past. In persoonlijke gesprekken leer ik uw wensen kennen om u daarna voor te stellen aan de gastouder die volgens mij geschikt is. Ik zorg ervoor dat u als vraagouder, net als de door mij geselecteerde gastouder, optimale aandacht krijgt. Mijn ervaring is dat als de gastouder tevreden is, uw kind het ook goed heeft.  Meer informatie over Gastouderbureau Pollewop vindt u op de website