Over Mare Nostrum

Stichting

Stichting Mare Nostrum is een bewonersonderneming die de bewoners uit de wijk De Mare ondersteunt bij het opzetten van activiteiten, feesten of projecten en helpt bij het aanvragen van subsidie. Uiteraard kunnen bewoners ook zelf een activiteit aandragen. Stichting Mare Nostrum is beheerder van Wijkcentrum Mare Nostrum. De inkomsten die de bewonersonderneming ontvangt vloeien, na aftrek van kosten en noodzakelijke reserveringen, terug naar de wijk.

Maatwerk

Mare Nostrum biedt flexibele mogelijkheden voor activiteiten, vergaderen, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften, verjaardagen. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor een kopje koffie of een ander drankje. Dankzij ons partner-netwerk zijn wij in staat om bij elk budget het optimale feest te verzorgen. Alles is bespreekbaar en maatwerk is bij ons de standaard. U voelt zich zeker thuis bij ons. Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden of kom gewoon een keer langs. Onze medewerkers vertellen u graag wat er voor u mogelijk is. Tot ziens in Wijkcentrum Mare Nostrum!

Team

Bij Mare Nostrum werken naast de bedrijfsleider en de medewerker administratie zes medewerkers als gastheer/gastvrouw. Twee medewerkers zijn verantwoordelijk voor het onderhoud (schoonmaak) van het gebouw. Twee sociaal-cultureel werkers werken met en voor de wijkbewoners. Het team Mare Nostrum bestaat uit de bedrijfsleider Kasper Grandiek, administratief medewerker Johan Koene-Caboni, Gastvrouwen Yvonne Balvers, Paulien Haazelager, Yvette Schong, Petra Peereboom, Maureen Keller. Voor het onderhouden en schoonhouden van het gebouw zorgen Trudy Dikmans en Petra Peereboom, (tevens gastvrouw), en de keuken is in handen van Maureen Keller. Halima Ourhris en Mandy Verresen zijn de sociaal-cultureel werkers bij Mare Nostrum.

Vrijwilligers

Door mee te doen aan vrijwilligerswerk leren mensen elkaar kennen en helpen anderen een handje. Vrijwilligers bieden persoonlijke aandacht, tijd en ontspanning, signaleren tekorten, nemen nieuwe initiatieven en slaan vaak een brug tussen een organisatie, de maatschappij en cliënten/wijkbewoners. Ook is het vrijwilligerswerk voor de vrijwilligers zelf van grote waarde. Het geeft hen nieuwe leerervaringen, contacten, een gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen, een mogelijke uitbreiding op een cv en een waardevolle tijdbesteding. Klik hier om de nota vrijwilligersbeleid te lezen. Alle medewerkers en vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Mare Nostrum helpt vrijwilligers én medewerkers bij de aanvraag.

Bestuur

Voorzittersoverleg

Bewonersonderneming Mare Nostrum is aangesloten bij het Voorzittersoverleg Alkmaar(Vzo). In dat overleg komen de meeste wijk- en buurthuizen (bewonersondernemingen) bij elkaar. Kennis delen, elkaar ondersteunen en gezamenlijk aanspreekpunt voor instanties zijn een paar voorbeelden van zaken waar het Vzo zich mee bezighoudt. Op de site van het Vzo vind je informatie over de meeste wijk- en buurtcentra.